Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stoppad skolskjutsupphandling skapar tidspress

Kronobergs stora skolskjutsupphandling har stoppats. Foto: Ulo Maasing.

Kronobergs stora skolskjutsupphandling har stoppats. Foto: Ulo Maasing.

En rad buss- och taxibolag i Kronoberg börjar bli pressade av att tiden går. I juni avgjorde Länstrafiken Kronoberg en stor skolskjuts- och servicereseupphandling som omfattade mer än 250 fordon. Men nu har upphandlingen stoppats medan tiden fram till trafikstart börjar bli knapp.

Det var innan midsommar som upphandlingen avgjordes. Totalt deltog 41 företag i upphandlingen och av dessa fick 30 företag avtal med Länstrafiken Kronoberg. Avtalstiden är sex år med start sommaren 2018. Om elva månader ska trafiken starta.

Men två av de företag som deltog i upphandlingen, Markaryds Taxi och Omnicab AB i Ljungby, har överklagat till förvaltningsrätten som ännu inte har avgjort ärendet. Dessutom kan en dom i förvaltningsrätten eventuellt överklagas.

För de företag som ska köra trafiken börjar tiden att rinna undan. Många av företagen behöver investera i nya fordon för att klara kraven från Länstrafiken. Om förvaltningsrättens dom kommer den här månaden räknar länstrafiken med att hinna klart med allt till skolstarten, skriver Smålandsposten.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)