Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny stadsbussterminal i Skövde

Om en dryg vecka öppnar den nya stadsbussterminalen i Skövde. Foto: Thomas Harryssln.

Om en dryg vecka öppnar den nya stadsbussterminalen i Skövde. Foto: Thomas Harryssln.

Om en dryg vecka, den 23 oktober, kan resenärer i kollektivtrafiken i Skövde uppleva ett lyft. Efter ett års ombyggnad öppnar då den i praktiken nya stadsbussterminalen som kommer att trafikeras av alla stadsbussar i Skövde. Under ombyggnadstiden har bussarna angjort tillfälliga hållplatser.

Bakgrunden till ombyggnaden öär att antalet invånare och resenärer i Skövde ökar, och i takt med det behövde kapaciteten och flexibiliteten för både lokal- och regionbussar ökas. Under ett års tid har stadsbussterminalen haft sin tillfälliga vistelse ett kvarter västerut.

– Ett så här omfattande gatuarbete i en miljö där väldigt mycket trafikanter rör sig innebär givetvis störningar, men det har lagts ner mycket arbete på att informera, skylta och leda om trafik. Det goda samarbetet mellan kommunen, Västtrafik, NCC och Nobina har varit en förutsättning för att få detta att fungera, säger Anna Möller, gata- och naturchef på Skövde kommun.

Trots strulet med ombyggnaden har resenärerna med stadsbussarna inte varit missnöjda. Enligt Västtrafiks kundundersökning för första halvåret 2017 uppger 98 procent av kunderna i Skövde stadstrafik att de är nöjda.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)