Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skolskjutsklart efter sju månaders rättsliga turer

Får börja skriva avtal efter sju månader med rättsliga turer. Foto: Ulo Maasing.

Länstrafiken i Kronoberg kan nu skriva avtal för skolskjutsar och serviceresor – sju månader efter det att upphandlingen blev klar i mitten av juni förra året. Sedan dess har ett antal överklaganden gjort att avtal och trafikstart för de nya entreprenörerna har skjutits på framtiden medan de juridiska processerna har malt.

Upphandlingen omfattade 276 fordon på ett sexårigt avtal. Det företag som tilldelades mest trafik var Flexbuss som vann trafik för 55 fordon.

Efter upphandlingen överklagades resultatet av flera företag, men nu har högsta förvaltningsdomstolen gett klartecken till länstrafiken att man kan börja teckna avtal. Redan den här veckan räknar länstrafiken med att teckna de första avtalen vilket gör det möjligt för buss- och taxiföretagen att beställa nya fordon för trafiken.

Sammanlagt handlar det om avtal för ungefär en miljard kronor med 30 olika företag.

I januari nästa år ska samtliga nya fordon för skolskjuts- och serviceresetrafiken var i drift. Då kommer nästan inga dieselfordon att vara kvar i verksamheten. Istället kommer den huvudsakligen att köras med fordon med HVO som drivmedel.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)