Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina vann dansk upphandling

Bussoperatören Nobina har vunnit en dansk upphandling av busstrafik. Det är Movia, som är huvudman för busstrafiken i Köpenhamnsregionen, som har tilldelat Nobina ett kontrakt på busstrafik i Roskildeområdet. Kontraktet är en del av en större upphandling som Movia har gjort och omfattar trafik med totalt 21 nya bussar till ett värde om ca 300 miljoner danska kronor under kontraktsperioden.

Kontraktet är en del av MOVIA A16 och omfattar totalt 21 nya bussar till ett värde om cirka 300 miljoner danska kronor under kontraktsperioden. Trafiken är planerad att starta i april 2019 och kontraktet sträcker sig över sex år med en möjlig total förlängning om ytterligare sex år.

Nobina stärker därmed sin position som Danmarks femte största bussoperatör genom det nya kontraktet och breddar förmågan att erbjuda smarta busslösningar till marknaden.

– Vi är förstås glada över det utökade förtroendet från MOVIA och ser fram emot att utveckla och driva trafiken tillsammans med våra nya medarbetare. Att bredda och stärka vår verksamhet är ett viktigt delmål, samtidigt som vi utvecklar vår förmåga att erbjuda effektiva busslösningar, säger Niels-Peter Nielsen, vd för Nobina Danmark.

Tilldelningsbeslutet kan överklagas fram till den 19 februari 2018.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)