Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Förslag: Billigare resa vid sovmorgon eller kvarsittning

Miljöpartiet vill att studenter och pensionärer ska få resa för halva priset om de undviker rusningstid. Foto: Ulo Maasing.

Miljöpartiet i Stockholms läns landsting tar ett steg mot differentierade taxor i kollektivtrafiken, alltså att biljettpriset delvis styrs av när resan görs. Partiet vill att studenter som inte reser i rusningstrafik ska få halva priset på SL-kortet. Detsamma ska gälla ålderspensionärer över 65 år. Det blir, menar MP, billigare för resenärerna samtidigt som det bidrar till att minska trängseln i kollektivtrafiken.

Idag är det på många håll i kollektivtrafiken i Storstockholm mycket trångt på bussar och tåg i rusningstrafik. För att minska trängseln vill Miljöpartiet införa ett billigare pris för studenter och pensionärer som reser när det inte är rusningstrafik, alltså inte mellan sex och tiop på morgonen eller fyra och sju på eftermiddagen.

– Då kommer det löna sig för studenter att ta sovmorgon eller sitta kvar längre på skolan på kvällen och plugga, säger Tomas Eriksson (MP) gruppledare i Stockholms läns landsting.

– Det finns bara vinnare på vårt förslag, Malin Karlsson (MP) trafikpolitisk talesperson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)