Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skellefteå buss förnyar och uppgraderar

Skellefteå Buss förnyar bussflottan. Foto: Skellefteå Buss.

Skellefteå Buss, som bland annat kör stadstrafiken i Skellefteå, förnyar mer än hälften av bussarna i stadstrafiken. 2019 kommer man också att elektrifiera delar av vagnparken. Nu har man köpt in tio nya bussar till stadstrafiken.

Det är bussar av modell Scania Citywide som Skellefteå buss har köpt in. Därmed klarar samtliga 18 bussar i stadstrafiken utsläppskraven enligt Euro 6.

Dessutom finns fem reservbussar för stadstrafiken hos Skellefteå buss i Euro 5-utförande.
– Vi är nu så långt framme som det går att komma med förbränningsmotorer avseende minskade koldioxidutsläpp genom den mix med biogas och HVO som vi använder som drivmedel i våra bussar.

– Redan tidigare har vi nått nivån med en helt fossilfri fordonsflotta i stadstrafiken, säger Andreas Olofsson, vd för Skellefteå Buss.

Nyförvärven är såväl 12- som 15-metersbussar.

Skellefteå buss kommer att genomföra ytterligare satsningar på att utveckla fordonsflottan.

– Från årsskiftet lanserades en helt ny busstyp för regiontrafiken då Skellefteå buss för första gången driftsatte sju normalgolvade bussar med gasdrift. Denna buss är den första i sitt slag och passar utmärkt för de förutsättningar vi har i Skellefteå. Nästa steg blir sedan att vi 2019 kommer att elektrifiera delar av vårt bussbestånd med nyinvesteringar, säger Andreas Olofsson.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)