Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stororder på Volvohybrider till Bryssel

Volvo Bussar har fått en order på 90 hybridbussar till kollektivtrafiken i Bryssel. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått en stororder på hybridbussar till Bryssel. Ordern omfattar 90 Volvo 7900 Hybrid och innebär att Volvo nu har sålt fler än 4 000 elektrifierade bussar till kunder runt om i världen. Beställare är STIB-MIVB, som ansvarar för kollektivtrafiken i Bryssel.

Merparten av bussarna kommer att levereras och sättas i trafik redan i år. I affären ingår även service och underhåll från som kommer hanteras via Volvo Lastvagnars Center i Bryssel.

– Belgien fortsätter att gå i täten för en renare och tystare stadstrafik. Det är bara ett år sedan vi fick en lika stor order på elektrifierade bussar från operatören TEC till de belgiska städerna Charleroi och Namur. Nu väljer även Bryssel vår teknik. Det är en viktig framgång som innebär att vi nu sålt över 4 000 elektrifierade bussar totalt, säger Volvo Bussars vd, Håkan Agnevall.

Totalt har Volvo sålt 90 hybrider och 101 laddhybrider till Belgien. I Volvo Bussars modellprogram för elektrifierad stadstrafik ingår hybridbussar, laddningsbara elhybridbussar och helt eldrivna bussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)