Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Utbredd nöjdhet i Trollhättan och Vänersborg

Unga nöjda resenärer. Foto: Thomas Harrysson

Bussresenärerna i Trollhättan och Vänersborg är nöjda med sina resor. Mycket nöjda. I de ombordmätningar som Västtrafik gjorde i de båda städerna, ibland kallade Tvåstad, uppgav 98 procent av de tillfrågade resenärerna att de är nöjda eller mycket nöjda med senaste resan, 97 procent tycker det känns tryggt ombord på bussen och 97 procent tycker att förarna har ett trevligt bemötande. Resenärerna uppger att informationen ombord vid förseningar har blivit betydligt bättre och deras upplevelse av att bussen går i tid är stabil sedan flera år.

Busstrafiken i Tvåstad körs av Nobina.

Andelen nöjda resenärer har ökat med fyra procentenheter sedan förtsta kvartalet förra året.

Enligt undersökningen är resenärernas uppfattning att information ombord på bussen vid förseningar har blivit bättre. Resenärerna upplever också att bussen går i tid och detta är ett resultat som varit stabilt under flera år.

– Det är glädjande att våra resenärer uppskattar vår trafik och dessa höga siffror visar att våra satsningar på att utveckla trafiken och förbättra servicen har gett resultat, säger Jörgen Bergström, trafikchef på Nobina.

Första kvartalet 2018 var det 23 procent som köpte sin biljett i Västtrafiks app To Go, att jämföra med första kvartalet förra året då siffran var 11 procent. Ökningen kan förklaras av att det har blivit enklare att köpa sin biljett via appen Västtrafik To Go och nu kan man även betala med Swish i appen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)