Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Avtalsklart i Sörmland

Sörmlandstrafikens chef Helena Ekroth och Andrew Nilsson, Nobinas trafikchef för Sörmland, skakar hand.

De tioåriga avtalen mellan Sörmlands kollektivtrafikmyn-dighet och bussoperatören Nobina är nu undertecknade, sedan ingen överklagat Sörmlandstrafikens upphandling av busstrafiken och övriga tjänster i Södra och Västra Sörmland. Trafiken i de nya avtalen börjar köras från augusti 2019.

– Avtalen styr mot vår vision att det ska vara enkelt för invånarna i Sörmland att leva, växa och verka med resor i en modern kollektivtrafik, säger Helena Ekroth, myndighetschef på Sörmlands Kollektivtrafikmyndighet.

Trafiken och övriga tjänsterna i just dessa avtal bedrivs i kommunerna Flen, Gnesta, Katrineholm, och Vingåker, Nyköping, Oxelösund och Trosa. I stadstrafiken i Flens, Katrineholms och Nyköpings kommuner har kravställningen lett till införande av elbussar.

– Jag är glad att vi nu kan erbjuda helhetslösningar av elbussar och bidra till en tystare och renare kollektivtrafik med ett tydligt fokus på förnybara drivmedel och en fossilfri kollektivtrafik. Nu sätter vi ett stort fokus på resenären, med en ökad kundnöjdhet och punktlighet för fler och nöjdare resenärer, med moderna bussar med wi-fi och USB-laddare, säger Monica Johansson (S), myndighetens ordförande.

Det nya avtalet betonar samverkan mellan Sörmlandstrafiken och Nobina.

– Även om det redan idag är Nobina som kör trafiken, så är det ett helt nytt avtal som ger nya möjligheter till samverkan för att utveckla trafiken. Exempelvis får Nobina ett ökat ansvar för kundupplevelsen. Vi är övertygade att detta kommer att leda till fler nöjda kollektivtrafikresenärer, säger Åsa Bjerke, ansvarig för upphandlingen på Sörmlands kollektivtrafikmyndighet.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)