Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförarutbildning i Stockholm igång igen

Arbetsförmedlingen har hävt utbildningsstoppet för bussförare i Stockholm. Foto: UIo Maasing.

Arbetsförmedlingen har beslutat att återuppta den bussförarutbildning i Stockholm som man tidigare stoppat. Arbetsförmedlingen har fattat sitt beslut sedan utbildningsanordnaren har tagit fram ett åtgärdsprogram för att höja utbildningens kvalitet.

Tidigare i sommar stoppade Arbetsförmedlingen den utbildning av bussförare som man sedan den första augusti i fjol har anlitat Yrkesakademin för att genomföra. Arbetsförmedlingen ansåg att det fanns allvarliga brister i utbildningen.

Beskedet välkomnas av Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår.

– Bussbranschens behov av förare är betydande och därför är det bra att Arbetsförmedlingen i Stockholm nu återupptar utbildningarna. Samtidigt är det viktigt att kvaliteten på utbildningen matchar företagens behov – annars blir inte eleverna anställningsbara och branschen fortsätter att stå utan förare. En god samverkan mellan näringsliv och utbildning är därför väsentlig, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)