Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Bussförarutbildning i Stockholm igång igen

Arbetsförmedlingen har hävt utbildningsstoppet för bussförare i Stockholm. Foto: UIo Maasing.

Arbetsförmedlingen har beslutat att återuppta den bussförarutbildning i Stockholm som man tidigare stoppat. Arbetsförmedlingen har fattat sitt beslut sedan utbildningsanordnaren har tagit fram ett åtgärdsprogram för att höja utbildningens kvalitet.

Tidigare i sommar stoppade Arbetsförmedlingen den utbildning av bussförare som man sedan den första augusti i fjol har anlitat Yrkesakademin för att genomföra. Arbetsförmedlingen ansåg att det fanns allvarliga brister i utbildningen.

Beskedet välkomnas av Transportföretagen där Sveriges Bussföretag ingår.

– Bussbranschens behov av förare är betydande och därför är det bra att Arbetsförmedlingen i Stockholm nu återupptar utbildningarna. Samtidigt är det viktigt att kvaliteten på utbildningen matchar företagens behov – annars blir inte eleverna anställningsbara och branschen fortsätter att stå utan förare. En god samverkan mellan näringsliv och utbildning är därför väsentlig, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)