Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

BYD byter ansikte

Elbusstillverkaren BYD har visat den nya design samtliga deras modeller ska ha.

Den kinesiska elbusstillverkaren BYD, som också haft framgångar på den svenska marknaden, lanserar nu ett hytt utseende på sina bussar. På den stora kollektivtrafikmässan Transports Publics i Paris förra veckan visade BYD en tolvmeters elbuss med en helt ny front och nytt bakparti.

Den nya designen kommer att vara standard på alla BYD:s elbussmodeller, inklusive den midibuss som företaget presenterade på mässan Busworld i höstas. En 18-meters ledbuss med samma front ska komma senare i år.

BYD räknar med att företagets nya monteringsanläggning i Beauvais, norr om Paris, ska börja producera bussar under andra halvåret i år. Det är BYD:s andra monteringsanläggning i Europa. Den första finns i Komarom i norra Ungern.

Inledningsvis räknar BYD med att sysselsätta ett hundratal medarbetare i anläggningen i Beauvais och en produktion av upp till 200 bussar om året.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)