Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

MAN överlägset störst i maj (uppdaterad)

En av de nya MAN-bussar som registrerades i Sverige under maj. Av 33 MAN som registrerades var hela 28 den nya turistbussmodellen Lion´s Coach som introducerades på marknaden i fjol. Foto; Ulo Maasing.

MAN stod för långt över hälften av de nyregistrerade tunga bussarna i Sverige under maj, visar Bil Swedens statistik. Av 54 nyregistrerade bussar under månaden var 33 MAN. Tvåa blev Mercedes-Benz med sju nyregistrerade bussar. Av de 33 bussar från MAN som nyregistrerades var hela 28 turistbussar, MAN Lion´s Coach.

Under maj månad registrerades totalt 69 nya bussar (både lätta och tunga), 4,5% fler än under samma tid förra året, då 66 stycken registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 259 bussar, 14,8% färre än förra året, då 304 stycken registrerades.

Nyregistreringarna av tunga bussar över 10 ton uppgick till 54 under maj, 3,6% färre än under samma tid förra året då 56 bussar registrerades. Sammanlagt registrerades under perioden januari – maj 189 tunga bussar, 14,9% färre än under motsvarande period förra året då 222 registrerades.

Här är listan över nyregistrerade tunga bussar under maj:

MAN 33
Mercedes-Benz 7
Volvo 6
Setra 4
Scania 3
Temsa 1

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)