Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxi och buss i gemensam organisation

Buss- och taxibranscherna skapar gemensam branschorganisation i Danmark.

Nu är det klart att branschorga-nisationerna för buss- respektive taxibranschen i Danmark fusioneras till en gemensam organisation. På onsdagen höll den danska motsvarigheten till Sveriges Bussföretag, Danske Busvognmænd, ett extra årsmöte. Där godkändes ett avtal om samgående mellan Danske Busvognmænd och Dansk Taxi Råd. De båda organisationerna bildar vid årsskiftet en ny, gemensam organisation för persontransporter i Danmark.

Den nya organisationen får namnet Dansk PersonTransport, DPT.

Redan den 4 maj godkände Dansk Taxi Råds medlemmar ett samgående och planerna togs också emot positivt tidigare i år på Danske Busvognmænds ordinarie årsmöte. Men först i och med det extra årsmötet på onsdagen blev fusionen formellt godkänd av medlemmarna i Danske Busvognmænd.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)