Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Solaris får stor order på trådbussar

Solaris har tecknat ramavtal med en rumänsk stad om 50 ledade trådbussar. Foto: Solaris.

Den polska busstillverkaren Solaris har tecknat ett ramavtal på upp till 50 50 18-meters trådbussar till den rumänska staden Cluj Napoca. Avtalet följer på en tidigare order på 23 normalstora batteribussar, Urbino 12 electric, till samma stad.

Trådbussarna, Solaris Trollino 18, får en motor på 250 kW och med superkapacitorer för energilagring. Kapaciteten blir upp till 140 passagerare, varav 36 sittande. Drivlinan kommer från Skoda. För att göra hållplatsuppehållen så korta som möjligt får bussarna fyra dubbeldörrar.

Så sent som i fjol beställde samma stad 23 batteribussar av modell Solaris Urbino 12 electric. Elva av dessa är redan i trafik och de resterande tolv ska levereras innan årsskiftet. Staden har också option på ytterligare 18 batteribussar av samma modell.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)