Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvos elbussar till Uddevalla

Uddevallas första elbussar ska levereras av Volvo. Bild: Volvo Bussar.

När Uddevalla nästa år får sina första elbussar blir det Volvo som levererar dem. Volvo Bussar har fått en order på fyra Volvo 7900 Electric från Bivab och Uddevalla Omnibus. De nya elbussarna ska tas i trafik nästa sommar. De säljs i form av en komplett, nyckelfärdig lösning, där Volvo tar hand om allt underhåll av både fordon och batterier för en fast månatlig kostnad. Underhållet kommer skötas av Bröderna Brandt Lastvagnar i Uddevalla.

Bussarna har en batterikapacitet på 200 kWh. De ska laddas via CCS-kabel i depå och är utrustade med laddskenor på taket för att i framtiden även kunna snabbladdas längs rutt. Bussarna kommer ha usb-uttag för ladda mobiltelefoner och andra mobila enheter.

De första elbussarna i Uddevalla ska trafikera stadsbusslinje 5 som är cirka 8 kilometer lång.

Volvo har nu sålt helelektriska bussar i Sverige, England, Luxemburg, Nederländerna, Norge och Polen. I juni tog företaget en order på 30 helelektriska bussar från GS Buss och Västtrafik för Göteborg, vilket var den hittills största ordern på rena elbussar i Sverige.

Totalt har Volvo Bussar sålt över 4000 elektrifierade bussar globalt. I siffran ingår såväl hybridbussar som elhybridbussar.

Share Dela

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2020 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)