Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Mer infotainment i Skåne

MultiQ ska leverera mer infotainment till Skånetrafiken. Bild: MultiQ.

IT-företaget MultiQ ska leverera mer infotainment till bussresenärer i Skåne. Företaget har fått tre avrop med ett sammanlagt värde av cirka 8,4 miljoner kronor för leverans under det första kvartalet nästa år.

Det handlar om en kombination av information och underhållning ombord i fordonen. Realtidsuppdaterad trafikinformation visar anslutningstrafik, färdväg och hållplatser och hjälper resenärerna att planera sin resa, medan underhållningen ska göra resan trevligare och den upplevda restiden kortare.

– Ökad digitalisering skapar nya förutsättningar inom kollektivtrafiken. Det är en utveckling som kommer att förändra våra beteenden, förväntningar och resvanor. Vi kommer att få ett mer flexibelt resande där uppdaterad trafikinformation blir allt viktigare. Informationen ska vara lättillgänglig både på fordonen men också på andra platser som är relevanta för resenärerna”, säger Lars Pålsson, tf vd MultiQ.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)