Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Klart med personalövertagande i Örebro län

Klart med personalövertagande när samhällsägda Svealandstrafiken tar över från Nobina och Keolis. Samtidigt byter bussarna färg. Foto: Länstrafiken i Örebro/Klas Lundell.

När samhällsägda Svealandstrafiken nästa höst tar över kollektivtrafiken i Örebro och Odensbacken kommer samtliga Kommunals medlemmar som idag arbetar i trafiken att erbjudas arbete hos Svealandstrafiken. Idag körs trafiken i Örebro av Nobina, medan Keolis kör trafiken i Odensbacken. Nu är ett avtal klart mellan Kommunal och Svealandstrafiken som ägs av Region Örebro län och Västmanland. Avtalet omfattar cirka 340 medarbetare hos Nobina och Keolis, rapporterar SvT Nyheter Örebro.

Avtalet mellan Svealandstrafiken och Kommunal omfattar bussförare, verkstads- och servicehallspersonal med kollektivavtal.

– Därmed kan de berörda medarbetarna känna sig trygga och vet att de får fortsatt arbete och inte behöver se sig om efter nytt jobb, säger Clas Hellsing, ombudsman för Kommunal i Västra Svealand, till SvT.

– Vi har även kommit överens om att företaget skall eftersträva att erbjuda alla en heltidsanställning på 100%.

Än så länge är det bara medlemmar i Kommunal som omfattas av uppgörelsen. För tjänstemännen finns inget liknande avtal.

I samband med att Svealandstrafiken tar över i Örebro kommer stadsbussarna där att byta färg från lila till vitt. I Odensbacken blir de blå bussarna ersatta av vita.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)