Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Chris Heister ny ordförande i Taxiförbundet

Chris Heister har valts till ny ordförande för taxiförbundet.

Svenska Taxiförbundet får ny ordförande. Det är den tidigare moderatpolitikern och landshövdingen Chris Heister som efterträder en annan tidigare politiker på posten, nämligen den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman. Chris Heister valdes till ordförande på Svenska Taxiförbundets kongress i samband med Persontrafikmässan i Älvsjö.

– Chris Heister har en gedigen kompetens med en rad tidigare politiska uppdrag inom många områden. Hon är betrodd i breda kretsar vilket ger Svenska Taxiförbundet goda förutsättningar att samverka med politiker och beslutsfattare i myndigheter och näringsliv, säger valberedningens ordförande Dimitrios Faniadis.

Chris Heister var landshövding i Stockholm åren 2012 – 2017. Innan dess var hon landshövding i Västerbotten.

I den av Carl Bildt ledda borgerliga regeringen var hon politiskt sakkunnig i nordiska frågor vid statsrådsberedningen. Under 90-talet var hon riksdagsledamot i socialutskottet och näringsutskottet. Hon var även vice partiordförande i Moderata samlingspartiet 1999–2003 samt landstingsråd och finanslandstingsråd i Stockholms läns landsting under början av 2000-talet.

– Som ordförande i Svenska Taxiförbundet kommer Chris Heister att kunna bidra med sin breda kompetens i en tid när branschen står inför stora utmaningar och möjligheter, säger Dimitrios Faniadis.

– Klimatanpassning, digitalisering och marknadsförutsättningar är viktiga politiska frågor att driva för att skapa en stark och enad taxinäring, säger Dimitrios Faniadis.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)