Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusspremiär i Landskrona allt närmare

Snart har gasbussarna kört färdigt i stadstrafiken i Landskrona. Foto: Leif Jørgensen/Wikimedia Commons.

Vid årsskiftet ska stadsbusstrafiken i Landskrona bli helt elektrisk. Trådbussarna från Solaris, som har rullat i femton år, ska fortsätta trafiken men gasbussarna ska ersättas av batteribussar från kinesiska BYD. På måndagen godkände arbetsutskottet i Landskronas kommunstyrelse ett avtal med en fastighetsägare för att etablera laddstolpar och transformatorstation vid bussoperatören Nobinas depå i Landskrona.

Nobina, som kör stadsbussarna, har beställt fjorton elbussar från BYD för leverans i december. Det är en del av en större order på elbussar från Nobina till BYD. När trafiken startar kring årsskiftet blir alla stadsbussar i Landskrona elektriska.

– Jag skulle tippa att det blir strax efter nyår, eller kanske mitten av januari. Tanken är att i princip över en natt fasa ut alla gamla bussar. Men det beror på leveransen och hur vi hinner med utbildning, säger Sammy Johannesson på Nobina till Helsingborgs Dagblad.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)