Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elbusspremiär i Landskrona allt närmare

Snart har gasbussarna kört färdigt i stadstrafiken i Landskrona. Foto: Leif Jørgensen/Wikimedia Commons.

Vid årsskiftet ska stadsbusstrafiken i Landskrona bli helt elektrisk. Trådbussarna från Solaris, som har rullat i femton år, ska fortsätta trafiken men gasbussarna ska ersättas av batteribussar från kinesiska BYD. På måndagen godkände arbetsutskottet i Landskronas kommunstyrelse ett avtal med en fastighetsägare för att etablera laddstolpar och transformatorstation vid bussoperatören Nobinas depå i Landskrona.

Nobina, som kör stadsbussarna, har beställt fjorton elbussar från BYD för leverans i december. Det är en del av en större order på elbussar från Nobina till BYD. När trafiken startar kring årsskiftet blir alla stadsbussar i Landskrona elektriska.

– Jag skulle tippa att det blir strax efter nyår, eller kanske mitten av januari. Tanken är att i princip över en natt fasa ut alla gamla bussar. Men det beror på leveransen och hur vi hinner med utbildning, säger Sammy Johannesson på Nobina till Helsingborgs Dagblad.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)