Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Rekordstor bussorder till Volvo

Volvo Bussar har fått sin största order hittills i Norge. Foto: Volvo Bussar.

Volvo Bussar har fått sin största order hittills i Norge. Ordern gäller 03 bussar från kollektivtrafikoperatören Tide Buss AS i Norge. 290 av dessa är Volvos intercitybuss, Volvo 8900. Bakgrunden är att ide Buss har vunnit anbudet på busstrafiken i Tromsö och området Bergen Vest. Till trafiken har Tide beställt 303 bussar från Volvo.

290 av bussarna är intercitybussar av modell Volvo 8900, tio är Volvo 9700 långfärdsbussar (turist- och expressbussar) och tre minibussar.

Volvo 8900 ska levereras med lågentrégolv i både 2- och 3-axligt utförande samt med normalgolv. Bussarna säljs med servicekontrakt där Volvo tar hand om allt underhåll av fordonen för en fast månatlig kostnad. Minibussarna är baserade på Renault Master. Samtliga bussar ska sättas i trafik sommaren 2019.

Bussarna av modell 8900 är utrustade med Zone Management, ett system som med hjälp av gps bestämmer bussens högsta hastighet i olika zoner. Bussarna är avsedda för intercity- och pendlingstrafik och en av Volvos storsäljare framförallt i Norden. Över 3700 kompletta bussar av modellen har sålts sedan lanseringen 2011.

Hösten 2017 köpte Tide Buss 25 elbussar av typen Volvo 7900 Electric av Volvo Bussar för trafik i Trondheim med start augusti 2019.

– Vi är väldigt glada för det goda samarbete vi har med Tide Buss och det förtroende som vi nu får i och med denna order, säger Svenn-Åge Lökken, marknadschef på Volvo Bussar i Norge.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)