Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Holländsk laddning i Oslo

Holländska Heliox ska leverera laddinfrastrukturen till Unibuss´ stora elbussflotta i Oslo. Man har tidigare bland annat levererat motsvarande utrustning till Europas största elbussflotta vid Schiphol i Amsterdam (bilden) som också körs med elbussar från VDL. foto: Ulo Maasing.

Det blir holländska Heliox som kommer att leverera laddinfrastruktur även till Unibuss stora elbussflotta i Oslo nästa år. Redan för en månad sedan blev det klart att Heliox även levererar laddutrustningen till 40 av Nobinas elbussar i staden. I båda fallen handlar det de elbussar som ska sättas i trafik i Oslo under 2019.

Totalt kommer Oslo nästa år att ha över 70 elbussar i trafik, av vilka 52 är ledbussar. Unibuss har beställt 30 helelektriska ledbussar för trafiken på linjerna 20, 21, 28, 34, 37 och 54 i Oslos innerstad. Dessutom köper Unibuss in ytterligare tio elbussar för trafik på linje 74 i Oslo. Där kör företaget idag två elbussar på test och när de tio bussarna levererats bli även denna linje helelektrisk.

Unibuss framhåller att Heliox har en lång erfarenhet av laddinfrastruktur för elbussar. Bland annat har man leverart laddinfrastrukturen till de 100 elbussar som går i trafik hos Transdev kring Amsterdams storflygplats Schiphol, liksom till de 40-talet elbussarna i Eindhoven, Nederländerna.

– Vi känner oss trygga med att ha laddinfrastruktur från Heliox och pålitliga bussar från VDL i trafiken i Oslo. Det är en kombination som kommer att ge Oslos bussresenärer förutsägbarhet, robusthet och säkerhet, säger Øystein Svendsen, vd för Unibuss.

Oslo är europeisk miljöhuvudstad nästa år och kommer då att ha den största flottan av elbussar i trafik i Norden.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)