Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesiska busstillverkare på internationell offensiv

Kinas största busstillverkare, Yutong, erövrar stora marknader i bland annat Afrika och Sydamerika. Till Chile ska man leverera 100 elbussar. Foto: Yutong.

Den kinesiska busstillverkaren Yutong, som säger sig vara världens största busstillverkare, rycker fram allt mer internationellt. Medan många i Europa ser BYD som den stora kinesiska utmanaren när det gäller elbussar, säljer Yutong väldiga volymer i såväl Asien som i Afrika och Sydamerika. Det gäller både konventionella bussar och elbussar.

I veckan tog Yutong således hem en order på 100 elbussar till Chiles huvudstad Santiago. Under de senaste 15 åren har Yutong sålt mer än 20 000 bussar, främst konventionella, i Sydamerika och är därmed den största kinesiska busstillverkaren på den sydamerikanska marknaden.

De elbussar man nu ska leverera till Santiago, Yutong E12, är på 324 kWh och avsedda för depåladdning nattetid med en laddtid enligt tillverkaren på två timmar.

Även på den afrikanska marknaden har Yutong en stark ställning. Där har man levererat över 15 000 bussar sedan man debuterade på marknaden år 2004.

I Europa är Yutong företrätt bland annat på Island, i Storbritannien, Frankrike och Bulgarien.

Yutong sålde i fjol 67 569 stora och medelstora bussar, av vilka 24 865 var vad man i Kina kallar ”New Energy buses”, främst el- och hybridbussar.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)