Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fräschare om snabb och kapacitetsstark busstrafik

Karlstadsstråket, Karlstads nya snabbusslinje, tas upp i den förnyade versionen av websajten BRT i Sverige nu. Foto: Ulo Maasing.

Webbsidan BRT i Sverige nu har under mellandagarna fräschats upp. BRT står för Bus Rapid Transit, det vill säga attraktiva bussystem med hög reshastighet, turtäthet och komfort. Bland annat har websidan publicerat en artikel om Karlstads nya, elektrifierade snabbusslinje som till stor del bygger på BRT-konceptet.

På sajten finns en samlad dokumentation om BRT med goda exempel från hela världen, riktlinjer för hur man skapar bra BRT-lösningar, artiklar om forskning och tips på internationella websidor om BRT.

– Vi på Sveriges Bussföretag och fordonsindustrins branschorganisation Bil Sweden som tillsammans står bakom sajten vill ge inspiration till politiker, regionala kollektivtrafikmyndigheter och stadsplanerare så att fler satsar på kapacitetsstarka bussystem i Sverige.

– Runt om i världen finns gott om exempel och flera svenskbaserade busstillverkare är ledande leverantörer av system som får hela städer att övervinna trängsel, trafikproblem och dålig luft. Samtidigt har man genom att införa dessa system på flera håll i världen gjort det möjligt för många fler av stadens och regionens invånare att smidigt ta sig till skolor, arbete och fritidssysselsättningar, kommenterar Anna Grönlund, vice vd och branschchef på Sveriges Bussföretag.

Här hittar du sajten.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)