Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Nobina lånar grönt till elbussar

En av de direktimporterade batteribussar från kinesiska BYD som Nobina nyligen satte i trafik i Landskrona.

Bussoperatören Nobina undersöker möjligheterna till ett första grönt obligationslån. Nästa vecka ska man i Stockholm möta obligationsinvesterare för att få klart hur intresset är för ett första grönt obligationslån. Tanken med lånet är att pengarna ska användas till bland annat fossilfria bussar.

Nobina framhåller att företaget har en tydlig hållbarhetsprofil och att hållbarhet är ”en självklar och integrerad del i bolagets verksamhet”.

De pengar man får in från en potentiell grön obligation kommer att helt eller delvis användas till att finansiera eller refinansiera elbussar, bussar som drivs med biobränsle och laddinfrastruktur för bussar.

Nobina sätter i år ett stort antal elbussar i trafik. Nyligen startade man trafik med fjorton BYD elbussar i Landskrona och senare i år kommer ytterligare 35 normalstora stadsbussar från BYD till Lidköping, Nyköping, Katrineholm och Flen. Tio batteridrivna ledbussar, även de från BYD, ska sättas i trafik i Borås och fem 8,7-meters elbussar från den kinesiska tillverkaren ska börja trafikera Ale, söder om Göteborg.

Nobina direktimporterar sina BYD-bussar istället för att köpa dem genom en svensk agentur.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)