Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Ny bussdepå riskerade rasa

Bussdepån i Fyrislund i Uppsala ska vara klar i höst. Bild: White arkitekter.

Den stora, nya bussdepå som just nu byggs i Fyrislund i Uppsala kunde ha rasat om de ursprungliga ritningarna till bygget hade följts, rapporterar Sveriges Radio P4 Uppland. Byggentreprenören har anmält saken till Arbetsmiljöverket. Depån på 11 000 kvadratmeter ska ha plats för 180 bussar och kostnaden för bygget beräknas till cirka 850 miljoner kronor. Efter en rad turer anses bygget nu säkert.

Bygget startade i juni 2017 och depån är tänkt att vara klar i höst. Den ska användas av stadsbussarna i Uppsala.

P4 Uppland har tagit del av den anmälan som byggentreprenören har gjort till Arbetsmiljöverket. Där står bland annat:

”Det har rått felaktiga ritningar under hela projektet. Det har byggts, stoppats, byggts stoppats om vart annat. Konstruktörer har fått rita om. När nu en tredjepartsgranskare kollade på projektet och konstruktionen och talade om att ifall man hade byggt efter originalritning hade byggnaderna kunnat rasa. Först då insåg vi vidden av det inträffade. Därför görs denna anmälan nu. Lyckligtvis har ändringar skett och det som hittills har byggts har byggts säkert.”

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)