Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

SL satsar miljoner på kollektivtrafikforskning

SL stöttar forskningen om kollektivtrafik. Foto: Riksbanken.

SL, det vill säga Trafikförvaltningen i Region Stockholm, kommer att de närmaste åren satsa 15 miljoner kronor på forskning om kollektivtrafik.SL ska nämligen under åren 2020 – 2024 bidra med tre miljoner om året till K2, Nationellt forskningscentrum för kollektivtrafik med bas i Lund.

SL har bidragit till K2:s verksamhet sedan K2 etablerades under åren 2013 – 2014.

– En utvärdering av de senaste årens verksamhet visar att K2 fungerar bra och dessutom tillgodoser det speciella behovet av utbildning för kollektivtrafikbranschens aktörer, skriver SL-chefen Caroline Ottosson i sitt förslag till trafikpolitikern i Region Stockholm.

De ska klubba bidraget till K2 på tisdag, den 19 februari.

K2 leds av Lunds universitet, Malmö högskola och Statens väg- och transportforskningsinstitut, VTI, enligt uppdrag från Vinnova, Trafikverket och Formas. Regionala medfinansiärer är Region Stockholm genom trafikförvaltningen, Västra Götalandsregionen och Region Skåne.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)