Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får order på Irlands första elbuss

Volvo ska leverera den allra första elbussen till den irländska republiken. Foto: Volvo Bussar.

Den är inte stor, ordern. Men den order som Volvo Bussar har fått gäller den första elbussen för trafik i Irländska republiken. Köpare är ett hotell i närheten av Dublins flygplats – Crowne Plaza Dublin Airport Hotel. Hotellet ska använda bussen som en transferbuss mellan flygterminalerna samt hotellen Crown Plaza och Holiday Inn Express.

Bussen, en Volvo 7900e ska levereras senare i år och blir då den första elbussen i kommersiell trafik i Irland. Den är tolv meter lång och kommer att laddas via en CCS Combo 2 vid Crowne Plaza Hotel, alltså motsvarande depåladdning.

– Vi valde att investera i en fullelektrisk transferservice för våra hotell vid Dublin Airport istället för välja en mer konventionell lösning med dieseldrift. Som en företagsgrupp tar vi vårt miljöansvar på mycket stort ansvar. Vi vill göra vad vi kan för att minska luftföroreningarna och förbättra luftkvalitet och hälsa för dem som bor, arbetar eller besöker de områden där vi är verksamma, både nu och i framtiden, kommenterar Tom Colman, inköpschef för hotellens ägare Tifco Hotel Group.

Garret O´Neill, hotellchef för Crowne Plaza Dublin Airport & Holiday Inn Express Dublin Airport, uppger att man under de senaste åren har gjort stora insatser för att minska hotellens miljöpåverkan.

– Samtidigt som inköpet av denna nya Volvo 7900e elbuss är en betydande finansiell investering för hotellet är vi övertygade om att det ger långsiktiga fördelar, både för våra kunder och för den lokala miljön, säger han.

Share Dela

Taggat som: , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)