Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Elförsening i Borås

Resecentrum i Borås får vänta längre på elbussar. Foto: Eddie Löthberg.

Starten för trafiken med elbussar i Borås försenas. Istället för trafikstart i mitten av juni kommer elbussarna i Borås inte att börja rulla förrän mot slutet av sommaren, rapporterar Borås Tidning. Anledningen till förseningen är att busstillverkaren, kinesiska BYD, inte hinner få fram bussarna i avtalad tid.

Därför tvingas Västtrafik och operatören Nobina att skjuta fram premiären. Bussarna på den aktuella linjen, linje 2, i Borås blir de första ledbussarna från BYD i Sverige. Totalt handlar det om tio eldrivna ledbussar som ska trafikera linjen.

Laddning sker i depå nattetid, men det kommer också att finnas möjlighet till snabbare laddning i depån. Någon riktig snabbladdning handlar det dock inte om utan den snabbare laddningen tar omkring 30 minuter.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)