Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Region Kalmar län: Sluta köp biljett på bussen

Region Kalmar län vill minska biljettförsäljningen ombord på KLT:s bussar och tåg radikalt. Foto: KLT.

En kraftig minskning av biljettförsäljningen ombord på bussar och tåg är ett mål som kollektivtrafiknämnden i Region Kalmar län på torsdagen ställde sig bakom. Istället vill man öka försäljningen av buss- och tågbiljetter i mobilapp, i webbutik och ha en mer kvalificerad försäljning över disk.

Den strategi som politikerna i kollektivtrafiknämnden nu ställt sig bakom är att kunderna i länstrafikens mobilapp ska erbjudas hela biljettfloran till bästa pris. Exempelvis ska dagens reskassa flyttas till en digital lösning i appen.

I dag sker de flesta biljettköpen ombord – 85,2 procent. Det är en hantering som är mycket tidskrävande. Tekniken är heller inte helt tillförlitlig, vilket innebär att Kalmar länstrafik går miste om intäkter.

Målet till 2024 är att ombordköpen minskat till 18 procent medan försäljningen via kundapp gått upp till 65 procent och webbutik till fem procent.

Med mindre ombordförsäljning kan punktligheten också bli bättre, bedömer länstrafiken.

Share Dela

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)