Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Spektakulär ökning i Uppland

En av Nobinas dubbeldäckare i regionaltrafik i Uppland. Foto: Nobina.

Resandet med regionbussarna i Uppland ökar kraftigt enligt nya mätningar som UL har gjort. Sedan 2012 har ökningen varit 68 procent. På ett år har det gjorts över tio miljoner resor med de gula regionbussarna i Uppland, vilket motsvarar en ökning med över 700 000 resor eller sju procent, jämfört med motsvarande period för ett år sedan.

Nobina tog över trafiken med regionbussarna 2012. Sedan dess har trafiken ökat från sex till tio miljoner resor, vilket motsvarar en ökning med 68 procent.

– Samarbetet mellan UL och Nobina har utvecklats positivt under åren sedan avtalet tecknades. Gemensamma projekt har resulterat i att fler reser med busstrafiken idag, säger Johan Wadman, trafikdirektör vid UL.

– Varje dag arbetar bussförare, verkstadspersonal och andra medarbetare på Nobina med att leverera en så attraktiv och punktlig busstrafik som möjligt – detta är ett kvitto på att deras arbete ger resultat, säger Henrik Dagnäs som är vd för Nobina Sverige.

– Den kraftiga resandeutvecklingen är också resultatet av en politisk ambition om att fördubbla kollektivtrafikresandet. UL har arbetat målmedvetet med att teckna incitamentsavtal som ställer krav på att Nobina hittar nya lösningar för att fler ska välja bussen som färdmedel.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)