Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Norsk turistbuss i krasch på E18

En norskregistrerad turistbuss körde vid 09.25 på påskaftonens förmiddag av E18 mellan Berglunda och Adolfsberg i Närke. Bussen var på väg mot Stockholm när den körde av vägen på höger sida och välte. Ombord fanns, förutom den norske chauffören, 19 passagerare. Fem personer skadades och fördes till Örebro universitetssjukhus.

Två av de skadade är enligt sjukhuset allvarligt, men inte livshotande skadade. För de övriga tre som fördes i ambulans till sjukhus uppger sjukhuset att deras tillstånd är efter omständigheterna gott. Ytterligare elva personer fördes till en vårdcentral, dock utan skador.

Passagerarna i bussen var turister från Burma. Föraren uppges vara i 70-årsåldern.

Bussen, en MAN Lion´s Coach, har som en del av utredningen beslagtagits av polisen för teknisk undersökning.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)