Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Busspendlare lär sig att sticka

Nobina och SL lär pendlare mellan Norrtälje och Stockholm att sticka. Foto: Nobina.

Bussresenärer mellan Norrtälje och Tekniska Högskolan i Stockholm uppmuntras den här veckan och nästa att sticka. Dock inte från betalningen utan under bussresan. Det hela är en del av en marknadsföringskampanj från Nobina och SL där man vill lyfta fram att resan till och från jobbet kan vara mycket mer än en transport. Kampanjen visar att bussresan är som gjord för egentid, och Norrtäljependlarna får vid två event i veckan och nästa vecka möjlighet att lära sig armstickning.

– Linje 676 mellan Norrtälje och Tekniska Högskolan tar exakt en timme. Den timmen kan man se som både uppladdning, nedvarvning, aktivitetstid eller aktiv vila. Eller ett perfekt tillfälle att sticka, säger Thomas Hansen, marknadschef på SL.

Lämplig även för handarbete. Foto: Ulo Maasing.

Dubbeldäckarna som går i skytteltrafik mellan Norrtälje och Stockholm är ett välbekant inslag på sträckan och en självklar del av vardagen för många Norrtäljebor. Med bekväma säten och wifi ombord väljer många att starta arbetsdagen redan på bussen. Andra ser en film, läser en god bok eller kanske börjar skriva på en.

Att se bussresorna mellan hemmet och jobbet som egentid blir allt vanligare. Det märks i den nya marknadsföringskampanjen som Nobina har tagit fram, bland annat genom annonstavlor i korsstygn och en gigantisk stickning som kommer att synas vid två event. Den enorma stickade picknickfilten är armstickad av Virginia Blocher, designer från USA som sedan förra året är verksam i Sverige.

– Det är ett lekfullt och samtidigt tydligt sätt att illustrera hur man kan utnyttja restiden till och från jobbet istället för att bara ”sitta på bussen”, säger Madeleine Arlert, marknadsförare på Nobina.

Alla, inte bara resenärer på 676:an, kan komma till något av eventen, antingen 8 maj klockan 15-18 vid Tekniska Högskolan eller den 15 maj klockan 15-18 vid Norrtälje busstation, i båda fallen vid 676:ns hållplats.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)