Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

FlixBus gör entré i New York

FlixzBus startar nu trafik från New York på den amerikanska ostkusten. Bildmontage: FlixBus.

Den europeiska expressbussgiganten FlixBus lägger nu städer som New York och Washington D.C till sitt linjenät. Från och med torsdag den här veckan börjar FlixBus trafik från Manhattan till Washington D.C., Baltimore och Richmond med upp till elva turer per dag. Premiären på den nordamerikanska ostkusten äger rum exakt ett år efter det att FlixBus startade trafik i västra USA med bas i Kalifornien. Därifrån har man hittills expanderat till nio andra amerikanska delstater.

I mars i år startade företag sitt andra nordamerikanska linjenät med trafik i Texas, Louisiana och Mississippi för att sedan följas av trafik i delstaten Utah. Och nu är det alltså dags för europaettan i expressbussar att börja trafikera den amerikanska ostkusten där man också tar upp konkurrensen med etablerade företag som Greyhound och Boltbus.

FlixBus startades 2013 i Tyskland och har sedan vuxit kraftigt i hela Europa.

– Efter att ha förnyat den europeiska mobilitetsmarknaden har vi lanserat bussresor i USA med stora ambitioner. Vi ville ändra på hur folk ser på bussresor och få dem att lämna sina bilar hemma, vilket vi gjort, berättar Pierre Gourdain, vd för FlixBus USA.

– Nu går vi vidare till nästa nivå. Det är otroligt spännande att se att världens största bussvarumärke lanseras i kanske världens häftigaste stad!

Enligt FlixBus egna enkätundersökningar har nästan 65 procent av samtliga företagets förstagångsresenärer i USA aldrig tidigare åkt med långväga busstrafik.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)