Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fler elbussar från Solaris till Norge

Bland de elbussar som Solaris ska leverera till Norge finns midibussen Solaris Urbino 8,9 electric till Mandal. Foto: Solaris.

Busstillverkaren Solaris ska leverera ytterligare sju batteribussar till Norge. Det är tre norska bussföretag som står för beställningarna. Närmast ska ytterligare fyra Solaris Urbino 12 electric sättas i trafik i Oslo av Norgesbuss i en leverans som kompletterar två bussar av samma modell som Norgesbuss tog emot förra året.

De fyra bussarna kommer att vara utrustade med Solaris´ 145 kWh högenergibatterier och kan laddas såväl i depå om snabbladdas via pantograf

Solaris ska också leverera en batteridriven midibuss, Solaris Urbino 8,9 LE electric till Sørlandsruta för trafik i Norges sydligaste stad Mandal. Bussen har Solaris´ 160 kWh batterier och depåladdas. Den kommer dock att förberedas för snabbladdning via pantograf.

Boreal har beställt två Solaris Urbion 12 electric för trafik i Kristiansand med 2 x 125 kW elmotorer som är integrerade med drivaxeln. Batterierna är Solaris´ 145 kWh och laddning kan ske i såväl depå som via pantograf.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)