Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Fortsatt expansion för BYD

BYD har vunnit en order på elbussar till Madrid. Foto: BYD.

Den kinesiska elbusstillverkaren BYD fortsätter att rycka fram på de globala marknaderna. Företaget har i dagarna tagit hem nya order på elbussar i såväl Spanien som i Kalifornien. I sommar levereras också ett betydande antal bussar från BYD till Nobina och Transdev i Sverige.

Lokaltrafiken i Madrid, EMT, beställde den gångna veckan sina första femton 12-meters batteribussar från BYD.

Nyligen inleddes leveranser av femton elbussar från BYD till staden Badajoz i sydvästra Spanien och staden Badalona, nordost om Barcelona ska snart få en leverans av åtta elbussar från BYD. Även Valencia och Barcelona har beställt elbussar från det kinesiska företaget och i veckan tar den portugisiska staden Coimbra emot åtta bussar från tillverkaren.

Förra veckan blev det också klart att lokaltrafiken i staden Anaheim(ATN), söder om Los Angeles, köper 40 elbussar från BYD. Sedan tidigare har ATN fyra BYD i trafik. Den nya beställningen omfattar 20 12-metersbussar medan de övriga bussarna i beställningen är midibussar och ledbussar,

Enligt ATN kommer 57 procent av företagets bussflotta att nästa år vara emissionsfri. Staden har cirka 340 000 invånare.

BYD har en egen fabrik i Kalifornien. I Europa finns två fabriker, en i Frankrike och en i Ungern. Bussmagainet.se besökte förra veckan den ungerska fabriken. Ett reportage därifrån hittar du här.

BYD har nu levererat över 50 000 elbussar.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)