Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Taxijätte bryter in i Danmark

Svenska Cabonline köper danska Taxi 4×27 med 300 bilar. Foto: Taxi 4×27.

Taxiföretaget Cabonline, där bland andra TaxiKurir, Sverigetaxi och Taxi Skåne ingår, gör nu en stor inbrytning på den danska marknaden. Det sker genom att Cabonline förvärvar Taxi 4×27 i Danmark. Genom förvärvet ansluter sig 230 åkerier med totalt 300 taxibilar till Cabonlines franchisemodell med verksamhet sedan tidigare i Sverige, Norge och Finland.

Taxi 4×27 har verksamhet i Köpenhamn, Århus, Odense, Fredrikshamn, Holstebro och Sönderborg.

Under 36 månader kommer befintliga samt nytillkommande taxibilar i Danmark erhålla en reducerad fast avgift, vilket utgör förvärvslikviden. Taxi 4×27 kommer successivt integreras i Cabonlinekoncernen och inom sex månader kommer taxibilar kunna bokas i såväl Sverige, Norge, Danmark och Finland genom Cabonline-appen.

– Förvärvet av Taxi 4×27 i Danmark är en viktig pusselbit för Cabonline. Genom förvärvet stärker vi vår nordiska position samtidigt som vi får en stark position i Danmark. Utifrån denna plattform kan vi fortsätta att växa organiskt på den högintressanta danska marknaden, som står inför avreglering, säger Peter Viinapuu, koncernchef för Cabonline.

Cabonline är Nordens största taxiföretag med 2 700 anslutna åkerier och cirka 5 300 fordon i Sverige, Norge och Finland. Inom Cabonline finns en rad välkända varumärken som TaxiKurir, Norgestaxi, TOPCAB, Kovanen, Taxi Skåne, Taxi Väst, Umeå Taxi och Sverigetaxi.

Gruppen omsätter cirka 6,2 miljarder SEK och utför omkring 45 000 resor per dygn.

Taggat som: , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)