Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Gamla Jönköpingsbussar snabbar upp Stockholms blåbussar

Från Jönköping till Stockholm. Arkivbild: Ulo Maasing.

Från och med i höst kommer det att bli snabbare att stiga av bussen på en del turer på stomlinjerna 3 och 4 i Stockholm. Anledningen är att Keolis, som kör innerstadsbussarna i huvudstaden, då ska sätta in 16 ledbussar med större dörrkapacitet på linjerna, rapporterar Sveriges Radio P4 Stockholm. Det är biogasbussar som tills nyligen har trafikerat stomlinjerna i Jönköping.  Även där svarar Keolis för trafiken.

Men till skillnad från stombussarna i Stockholms innerstad har Jönköpingsbussarna fyra  dubbeldörrar mot Stockholms tre. Inte minst i rusningstid kommer det därmed att bli smidigare trafikantflöden i bussarna.

Innan de kan sättas i trafik i Stockholm måste dock bussarnas vita, gula och röda dekor ersättas med en stombussblå SL-lackering.

Tidigare i sommar satte Keolis in 32 helt nya ledbussar på stomlinjerna i stadstrafiken i Jönköping. De nya bussarna är Mercedes-Benz Citaro biogashybrider och drivs således av en biogasmotor med kompletterande elmotor. Därmed frigjordes också ett antal äldre bussar och en del av dessa får nu sluta sina liv som stomlinjebussar i Stockholm.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)