Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ISS ska fyrdubbla biljettkontroller i väst

ISS tar över biljettkontrollerna hos Västtrafik. Foto: Newsroom/Jeanette Larsson.

Västtrafik är nu klar med sin upphandling av biljettkontroller och det blir ISS som tar över kontrollerna. Samtidigt utökas biljettkontrollerna inom Västtrafik kraftigt. Hädanefter ska 10 miljoner biljettkontroller utföras varje år, jämfört med dagens 2,5 miljoner kontroller.

Inom avtalet med ISS har Västtrafik dessutom möjlighet att ytterligare öka antalet kontroller, på upp till 15,5 miljoner biljettkontroller per år. Västtrafiks kostnad för det nya avtalet uppgår tillö 170 miljoner kronor om året.

Ökningen av biljettkontroller kommer ske i hela regionen, men allra flest blir det i Göteborgs stadstrafik. Där är fuskåkningen som störst eftersom kunder inte behöver visa sin biljett för föraren.

– Det är ett efterlängtat besked som ger oss rätt förutsättningar att minska fuskåkningen. Nu inväntar vi överklagansperioden innan vi kan sätta igång. Vi är övertygade om att fler synliga kontrollanter motverkar fuskåkning, precis på samma sätt som fartkameror motverkar fortkörning på vägarna, säger Peter Hermansson (M), styrelseordförande, Västtrafik.

Samtidigt fortsätter vi satsa på en biljettkontroll med synlighet, god service och dialog i fokus. Samma arbetssätt som vi, genom kundundersökningar, vet att våra kunder uppskattar och som vi får höga betyg för, säger Peter Hermansson.

Först väntar nu en period där upphandlingen kan överklagas. Om ingen överklagan sker kommer Västtrafik att tillsammans med ISS påbörja etableringsprojektet snarast. Avtalet tecknas på fem år med möjlighet till två förläningar på ett år vardera.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)