Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

ISS fortsätter med Västtrafiks butiker

Västtrafik har idag elva butiker. Foto: Eddie Löthman.

Det står nu klart att det blev ISS som vann upphandlingen om att få driva Västtrafiks butiker. ISS driver butikerna redan idag och får nu fortsätta ytterligare en avtalsperiod. För en vecka sedan vann ISS även upphandlingen av biljettkontrollerna i Västtrafiks bussar och tåg.

Med butiken i det nyligen invigda Angered Resecentrum har Västtrafik totalt elva butiker i Västsverige. I butikerna kan Västtrafiks kunder få information, service och hjälp med biljettköp. Butikerna har närmare en miljon besökare per år.

Västtrafik har idag butiker i Borås, Uddevalla, Trollhättan, Skövde, Partille samt i Angered, Frölunda, Gamlestaden, Brunnsparken, på Drottningtorget och på Nils Ericson Terminalen i Göteborg.

Butikerna drivs sedan tidigare av ISS, nu står det klart att de får fortsätta.

– Nu tar vi nästa steg i att utveckla servicen för våra kunder. I takt med att vi säljer allt fler biljetter via vår app Västtrafik To Go förändras resenärernas behov i butikerna. Information och service blir allt viktigare medan biljettköpen minskar. Därför blir det ännu mer fokus på kommunikation och kundservice framöver, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och försäljning på Västtrafik.

Även en mobil butik ingår i ISS avtal med Västtrafik. De mobila uppdragen kan vara en biljettbil, men även kundservice på stan eller popup-butiker.

Om inget överklagande sker kommer etableringsprojektet tillsammans med ISS påbörjas snarast. Avtalet tecknas på fyra år med möjlighet till två förlängningar på två år vardera.

Taggat som: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)