Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis vinner största elbussavtalet

Keolis har tagit hem sitt hittills största trafikavtal för elbussar. Foto: Ulo Maasing.

Den internationella buss- och tågoperatören Keolis har vunnit sitt största enskilda trafikavtal hittills när det gäller elbussar. Avtalet omfattar drift och underhåll av 300 elbussar i provinserna Overijssel, Flevoland and Gelderland i Nederländerna. De nya elbussarna kommer att trafikera 53 järnvägsstationer i östra och centrala Nederländerna. Linjerna har sammanlagt 17 miljoner resenärer om året.

Enligt Keolis´ holländska dotterbolaget är det tioåriga trafikavtalet med trafikhuvudmännen i de tre provinserna värt 900 miljoner euro, cirka 9,6 miljarder SEK. De 300 elbussarna ersätter en befintlig flotta av dieselbussar. Därmed får också Keolis sin globalt största enskilda flotta av elbussar som kör under ett enda avtal.

Trafiken med elbussar inleds i december nästa år i de båda provinserna Overijssel och Gelderland i östra Nederländerna. Under åren 2021 – 2023 följer sedan provinsen Flevoland i den centrala delen av landet.

De tre provinserna har tillsammans 3,5 miljoner invånare och flera medelstora städer som Zwolle, Deventer, Lelystad, Apeldoorn och Ede. Elbussarna kommer att trafikera cirka 140 linjer och angöra 53 järnvägsstationer.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2022 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)