Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

60 000 till uppsatser om kollektivtrafik

Nu efterlyses bra examensarbeten om kollektivtrafik på väg.

Nu är det dags för årets uppsatstävling. I potten ligger 60 000 kronor som studenter som skriver om kollektivtrafik på väg har chansen att dela på. Det är K2, Sveriges Bussföretag och Svensk Kollektivtrafik som delar ut sitt vartannat år återkommande pris för den bästa examensuppsatsen om kollektivtrafik under 2019 och 2020.

Syftet med priset är att sprida kunskap bland studenter på landets högskolor och universitet om kollektivtrafikens viktiga roll för ett hållbart samhälle. Samtidigt vill prisets instiftare bättre ta tillvara studenternas egna frågeställningar och perspektiv kring kollektivtrafik.

En projektgrupp med representanter från Sverige Bussföretag, K2 och Svensk Kollektivtrafik gör bedömningen av de insända uppsatserna . Bedömningskriterier utgår ifrån vilken nytta uppsatsen ger för den samlade kollektivtrafikbranschen och dess vetenskapliga kvalitet. Priset delas ut i samband med Persontrafikmässan i Göteborg i oktober 2020.

Senast 30 juni ska de uppsatser som ska ha chansen att vinna vara insända till K2. Mer information finns här på K2:s hemsida.

Taggat som: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)