Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

London allt mer elektriskt

Mer elektriskt hos G-Ahead i London. Företaget har tagit emot ytterligare 22 batteribussar från BYD ADL. Foto: BYD.

Elektrifieringen av busstrafiken i London fortsätter i snabb takt. Samarbetet mellan kinesiska BYD och brittiska ADL (Alexander Dennis) har nu resulterat i ytterligare 22 batteridrivna enplansbussar i trafik i den brittiska huvudstaden. Därmed har BYD ADL levererat 98 elbussar till operatören Go-Ahead i London. Go-Ahead har också ett nordiskt dotterbolag med högkvarter i Malmö och med ambitionen att etablera sig på den svenska och på övriga nordiska bussmarknader.

Den senaste leveransen av 22 BYD ADL Enviro200EV utgörs av 10,2 meter långa stadsbussar. Senare i år kommer Go-Ahead att ta emot elva 9,6 meter långa batteribussar från BYD ADLÖ och tidigt nästa år får Go-Ahead ytterligare 13 10,8 meter långa bussar av samma modell.

Totalt har BYD ADL nu levererat fler än 170 elbussar till operatörer som kör för trafikhuvudmannen i den brittiska huvudstaden, Transport for London.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)