Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Samtrans fortsätter med rullstolstaxi i Storstockholm

Samtrans får fortsatt avtal om rullstolstaxi med Region Stockholm.Foto: Samtrans.

Samtrans Omsorgsresor kommer att fortsätta köra rullstolstaxi inom Stockholms län. Det står klart sedan Region Stockholm nu har fattat sitt tilldelningsbeslut som omfattar färdtjänstresor och sjukresor med rullstolstaxi i huvudsak inom Stockholms län. Avtalsperioden är den 1 april nästa år till och med den sista mars 2023 med möjlighet till ytterligare ett optionsår.

– Vi är mycket positiva till att fokus på kvalitet hamnar högre upp på agendan i upphandlingarna. Det är extra glädjande eftersom vi det senaste året har ökat vår kvalitet och punktlighet vilket vi också ser genom att fler kunder väljer att resa med oss, säger Tomas Hansson, vd på Samtrans.

Trafikformen Rullstolstaxi har så kallat Kundval i reseformen. Det innebär att den färdtjänstberättigade har möjlighet att välja leverantör mellan de företag som finns upphandlade av Region Stockholm.

– Vi välkomnar också regionens initiativ att fortsätta med kundvalsmodellen. Den ger kunderna möjlighet att välja operatör, och skapar på så vis incitament för oss att arbeta med kvalitet. Vi och övriga operatörer måste därför förtjäna de kunder som vi får varje dag, vilket skapar ett naturligt fokus på kvalitet i branschen, säger Tomas Hansson.

Samtrans ägs av Nobina.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)