Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

55 555:e bussen till Bergkvarabuss och Trelleborg

Daimler Buses och Mercedes-Benz levererade på torsdagen det 55 555:e exemplaret av sin stadsbuss Citaro. Rekordbussen var batteridriven Citaro till Bergkvarabuss. Foto: Daimler Buses.

Tala om rekordbuss: Mercedes–Benz levererade på torsdagen det 55 555:e exemplaret av sin framgångsrika stadsbuss Citaro. Mottagare var Bergkvarabuss som ska sätta bussen i trafik i den stadstrafik man kör i Trelleborg på uppdrag av Skånetrafiken.

Sedan i somras rullar fem Citaro i stadstrafiken i Ystad. Jubileumsbussen ska sättas in i Trelleborg där stadstrafiken elektrifieras i december.

Jubileumsbussen är en eCitaro, alltså en fullelektrisk version av Citaro, och ingår i en order på tio eCitaro till Trelleborg. Bussen har tolv batteripaket om sammanlagt 292 kWh.

Mercedes-Benz Citaro är den mest sålda stadsbussen någonsin i Europa. Den första generationen debuterade 1997. Efter mer än 32 000 sålda bussar kom sedan den andra generationens Citaro 2011. Året efter, 2012, blev Citaro den första stadsbuss i världen som klarade utsläppskraven enligt Euro 6.

Förra året lanserade så Citaro med batteridrift som även är i trafik i Sverige sedan Bergkvarabuss och Skånetrafiken i augusti gick för till elbussar i stadstrafiken i Ystad.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)