Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Anna Grönlund omvald som vice ordförande för IRUs passagerarkommitté

Den nya styrelsen för IRUs passagerarkommitté: fråpn vänster vice ordförande Anna Grönlund Sveriges Bussföretag, ordförande Patrick Westelinck vd för belgiska FBAA och vice ordförande Michael Nielsen, Dansk Persontransport.

Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund omvaldes på torsdagen enhälligt till vice ordförande i den internationella vägtransportunionen IRUs passagerarkommitté, ett uppdrag som hon haft sedan 2017. International Road Transport Union, IRU, är den internationella organisationen för yrkestrafik på väg, både gods- och persontrafik.

Till ny ordförande i IRUs passagerarkommitté valdes vd:n för det belgiska bussförbundet, Patrick Westelinck. Till ny vice ordförande tillsammans med Anna Grönlund valdes Michael Nielsen, vd för Dansk Persontransport, ett förbund som organiserar både buss- och taxiföretagen i Danmark.

– För Sveriges Bussföretag är det viktigt att vara en del av det internationella och framförallt det europeiska arbetet för bussbranschen. IRU har ett eget kontor i Bryssel med duktiga medarbetare som på plats följer och agerar kring det som sker inom EUs olika organ rörande buss- och persontransporter.

– Vi kan som medlemsorganisation här spela in våra synpunkter, byta erfarenheter med andra bussbranschorganisationer och ta del av den stora kunskap som finns hos IRUs tjänstemän i Bryssel. Som vice ordförande har jag ännu större möjlighet att driva på för att de frågor vi i Sverige upplever som prioriterade får större fokus på den europeiska arenan, kommenterar Anna Grönlund.

I sitt tal direkt efter valet poängterade den nyvalde ordföranden Patrick Westelinck att den samlade bussbranschen nu har ett unikt tillfälle att tydligt föra fram bussens fördelar både från ett miljö- och ett kapacitetsperspektiv.

– Bussen är lösningen på många av de utmaningar som dagens samhällen har att hantera – klimatpåverkan, trängsel, rörlighet och ett positivt utbyte mellan människor och länder. Vi har som sektor också själva att agera proaktivt när det gäller den snabba digitaliseringen av persontransporter så att våra företag blir ledande aktörer i den utvecklingen och inte ställer sig vid sidan av, sa Patrick Westelinck.

Sveriges Bussföretag är tillsammans med Svenska Taxiförbundet och Sveriges Åkeriföretag ordinarie nationella medlemmar i IRU.

Taggat som: , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2023 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)