Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Keolis tar över mellan Göteborg och Borås

Idag körs linje 100 mellan Borås och Göteborg av Vy Buss. Om ett år tar Keolis över och sätter in 22 nya dubbeldäckare. Foto: Ulo Maasing.

Det blir Keolis som tar över busstrafiken på linje 100 mellan Göteborg och Borås. Det står klart sedan Västtrafik nu är klar med upphandlingen av trafiken på linjen. Kontraktet gäller i 10,5 år med start i december 2020. Varje år kommer 1,3 miljoner resenärer att resa på denna linje i 22 nya dubbeldäckare.

Idag körs trafiken på linje 100 av Vy Buss som tidigare hette Nettbuss.

– Vi är mycket glada över att ha vunnit upphandlingen av Linje 100 i stenhård konkurrens och ser fram ett gott samarbete med Västtrafik även på denna linje.

– Jag är nöjd över att vi i och med detta avtal stärker vår ställning i Göteborg och Västsverige och ser fram emot att kunna erbjuda en bekväm, säker och miljöanpassad bussförbindelse mellan Västsveriges största städer, säger Keolis VD Jan Kilström.

Keolis kommer snarast att inleda förberedelser för att ta över trafiken på Linje 100. Inom ramen för avtalet med Västtrafik kommer en bussparkering med personallokaler att iordningställas i Borås och Keolis depå i Partille kommer att förberedas för att kunna ge service och underhåll även till de nya dubbeldäckarna som blir de första i Keolis bussflotta i Sverige.

Taggat som: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)