Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Kinesiska elbussar stormar fram

Kinesiska BYD har tagit hem den hittills största ordern på elbussar i Latinamerika. Bild: BYD.

Kinesiska BYD, som är världens största tillverkare av elbussar, expanderar snabbt i Latinamerika där hittills europeiska busstillverkare har haft en betydande marknad. På fredagen blev det klart att BYD fått en jätteorder på 379 fullelektriska bussar till Colombias huvudstad Bogotá och dess busstrafiksystem TransMilenio. Redan i september nästa år ska bussarna sättas i trafik.

Sedan tidigare har BYD levererat 64 elbussar till en annan colombiansk storstad, Medellín. Därmed kommer landet att nästa år ha 443 elbussar från BYD, vilket också innebär att Colombia blir det land i Latinamerika som har flest elbussar i trafik.

Ordern från Bogotá är tillika den störst elbussordern hittills i Latinamerika. Den tidigare omfattade 183 bussar till Chile i augusti i år.

Taggat som: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)