Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Skyddsombud kräver dubbelbemanning på bussar

I väntan på att Keolis installerar övervakningskameror på bussarna i Borlänge vill bussförarnas skyddsombud ha dubbelbemanning på bussarna i Borlänge. Foto: Keolis.

Skyddsombud på Keolis kräver dubbelbemanning på bussarna i Borlänge fram till dess att övervakningskameror har installerats. Anledningen är ett flertal fall av hot och våld mot bussförarna i staden. Det är Keolis, som på uppdrag av Dalatrafik, kör stadsbussarna i Borlänge. Enligt bussföretagets statistik har 24 fall av hot eller våld mot bussförare i Borlänge rapporterats in det senaste året, varav sju under den senaste månaden. Av dessa har två haft inslag av våld, skriver Borlänge Tidning.

De tre skyddsombuden på Keolis i Borlänge har mot bakgrund av utvecklingen krävt att få dubbelbemanning på utsatta busslinjer under rusningstid samt kvälls- och nattetid i väntan på att bussarna ska utrustas med övervaknikngskameror.

Skyddsombuden har nu vänt sig till Arbetsmiljöverket med sina krav eftersom man inte4 anser sig ha fått gehör från Keolis.

– De menar att det ska bli bättre när kontanthanteringen försvinner, men den har ju varit borta i Falun och Borlände sedan flera år. Och även om kamerorna inte ger någon fullständig säkerhet finns det ju fördelar, till exempel att man får fram bevis, säger ett av skyddsombuden, Kent Sjöberg, till Borlänge Tidning.

Taggat som: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)