Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Stora nerskärningar i Örebro län

Stora nerskärningar väntar busstrafiken i Region Örebro län. Foto: Region Örebro län.

Stora nerdragningar i busstrafiken väntas de närmaste åren i Region Örebro län. Flera linjer kan helt försvinna. Högst risk att avvecklas är de linjer som företrädesvis används av skolelever eller som har få resenärer, rapporterar SvT Nyheter Örebro. Region Örebro län tog för bara några månader sedan över en mycket stor del av busstrafiken i egen regi istället för att upphandla den i konkurrens.

Kollektivtrafiken i Region Örebro län måste spara cirka 53 miljoner kronor de närmaste åren. Redan i december nästa år börjar nerskärningarna i trafiken och sedan kommer ytterligare nerskärningar steg för steg fram till 2025, uppger länstrafikens kollektivtrafikchef Fredrik Eliasson för SvT.

Nämnden har tagit ett inriktningsbeslut som innebär att busslinjer som har få resenärer, mest skolelever eller som går parallellt med järnväg riskerar nerläggning.

– Man kommer att ta bort eller förkorta busslinjer. När man ska spara så här mycket pengar går det inte bara att ta bort enstaka avgångar. Om det bara åker tre eller fem personer på en buss löper linjen stor risk att försvinna, säger Fredrik Eliasson till SvT Örebro.

Taggat som:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2021 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)