Sveriges bästa magasin om kollektivtrafik och bussbranschen

Volvo får rekordorder på bussar i USA

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag har fått en rekordorder från New York. Bild: Prevost.

Volvo Bussars nordamerikanska dotterbolag Prevost har fått sin största order någonsin, räknat i ordervärde, med två kontrakt för lokaltrafiken i New York City, MTA (Metropolitan Transportation Authority). MTA har tecknat två avtal med Prevost på upp till 330 bussar. Avtalen gäller en fast order på 307 bussar som ska levereras mellan 2020 och 2022 och med möjlighet till en beställning på ytterligare 23 bussar.

– Vi är uppriktigt stolta och tacksamma över det fortsatta förtroende som MTA visar för Volvo genom att ge Prevost den största ordern någonsin i bolagets historia. Vi fortsätter att erbjuda lösningar med ett starkt fokus på drifttid, tillförlitlighet och service. MTA har den största bussflottan i hela Nordamerika och vi vill göra skillnad för medborgarna i New York, säger Håkan Agnevall, vd för Volvo Bussar.

Ordern från MTA är också viktig för sysselsättningen i området och skapar 40 nya arbetstillfällen inom Prevost och gör att Volvo Bussar kan fördubbla sin produktion av bussar på Prevosts fabrik i Nordamerika.

– Det är fantastiska nyheter för Prevost att få dessa nya kontrakt från Nordamerikas största transportnätverk, vilket fortsätter stärka Prevosts ledande ställning på den nordamerikanska bussmarknaden. Vi inledde monteringsverksamheten i Plattsburgh 2014 efter att ha fått vår första beställning av bussar från MTA. Vi är mycket stolta över att bussarna till MTA kommer att byggas bara några timmars bilresa från New York City. Vår närvaro på den här marknaden är mycket viktig för Prevost, säger François Tremblay, vd på Prevost.

Taggat som: , , , , , ,

Categorised in: Internationellt, Nyheter

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

© 2024 Bussmagasinet
rss Artiklar(RSS) rss Kommentarer (RSS)